Επιχείρηση απομάκρυνσης τοξικών αποβλήτων από το Βοτανικό

Επιχείρηση απομάκρυνσης τοξικών αποβλήτων από την περιοχή του Βοτανικού, έχει ξεκινήσει από το πρωί συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, υπό την επίβλεψη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Κατά την επιχείρηση πρόκειται να απομακρυνθούν 25 τόνοι τοξικών αποβλήτων που βρίσκονται σε πλαστικές δεξαμενές και βαρέλια εντός εγκαταλειμμένου εργοστασίου εταιρείας κατασκευής απορρυπαντικών, που βρίσκεται επί της οδού Ορφέως 164 στο Βοτανικό. Η εταιρεία πτώχευσε πριν από 10 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια τα επικίνδυνα υλικά είχαν παραμείνει εντός του εγκαταλειμμένου κτιρίου, σε περιοχή που γειτνιάζει με τον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό.

Αν και η επιχείρηση είναι τυπικά ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο δήμος Αθηναίων έλαβε την πρωτοβουλία, ύστερα από τα συνεχή ανησυχητικά μηνύματα της Επιτροπής Κατοίκων Βοτανικού - Ταύρου για τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγείας που ελλοχεύουν. Τα απόβλητα θα παραλάβει ειδική εταιρεία, η οποία θα εξάγει σε Γερμανία και Βέλγιο όσα δεν καταφέρει να εξουδετερώσει η ίδια.
Πηγή: skai.gr