ΥΠΕΚΑ: Προωθείται λύση για τη δόμηση στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Οριστική λύση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δόμηση στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος

Η λύση, που σύντομα θα θεσμοθετηθεί, θα βασίζεται σε ανταλλαγές ακινήτων, αλλά και στο θεσμό της τράπεζας γης, με αγοραπωλησίες δικαιωμάτων γης.

Η αρχή θα γίνει από τον οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών στο Πικέρμι, μία περιοχή όπου συνυπάρχουν διαφορετικά καθεστώτα προστασίας, δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικοί χώροι.

Πιο συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεργάζονται για την επίλυση των ζητημάτων στη Ζώνη Αστικής Αναδάσωσης Πικερμίου-Ραφήνας, όπου υπάρχει ο Αυτόνομος Οικοδομικός συνεταιρισμός αξιωματικών, που περιλαμβάνει ιδιοκτησίες πολλών συνεταιρισμών, πολλών ιδιωτών αλλά και πολλά καθεστώτα προστασίας, δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις.

Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για συνολικότερη μεταρρύθμιση των ζητημάτων των χρόνιων ζητημάτων, των οικοδομικών συνεταιρισμών όπου πρέπει να συγκεραστούν τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας με την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου