Κλείσιμο

Αυτή τη βδομάδα καθαρίζουμε σε Πρέβεζα, Ιωάννινα, Μαραθώνα, Ρέθυμνο και Λέσβο

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή 16 Μαρτίου καθαρίζουμε στην Πρέβεζα. Το Σάββατο 17 Μαρτίου καθαρίζουμε στα Ιωάννινα και την Κυριακή 18 Μαρτίου καθαρίζουμε στη λίμνη του Μαραθώνα, στο Ρέθυμνο και στη Μήθυμνα Λέσβου.

Αναλυτικά οι δράσεις καθαρισμού

Παρασκευή 16 Μαρτίου

1. Πρέβεζα
- Καθαρισμός στην κοινότητα Γυμνότοπος Δήμου Ζηρού
Ο δήμος Ζηρού σε συνεργασία με τον Σκάι και τις εθελοντικές ομάδες του δημοτικού διαμερίσματος Γυμνότοπου Πρέβεζας, διοργανώνουν δράση καθαρισμού στη δασική έκταση του χωριού. Παράλληλα θα γίνει φύτευση με πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια σε ορισμένα σημεία του δάσους.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Γυμνότοπος στις 10 το πρωί.

Σάββατο 17 Μαρτίου

1. Ιωάννινα - Καθαρισμοί μονοπατιών από το Μαντείο της Δωδώνης προς το καταφύγιο Τόμαρος
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το δήμο Δωδώνης και τον ΣΚΑΪ , διοργανώνει καθαρισμό σε ορεινά μονοπάτια, από το μαντείο της Δωδώνης προς το Καταφύγιο Τόμαρος σε υψόμετρο 1450 μέτρα στο όρος Ολύτσικα Ιωαννίνων.
Σημείο συνάντησης, το Μαντείο της Δωδώνης στις 10 το πρωί. Επίσης, ένα άλλο σημείο συνάντησης είναι τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 17Α στις 8 το πρωί.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Ιωαννίνων BHMA FM 90,1

Κυριακή 18 Μαρτίου

1. Μαραθώνας - Καθαρισμός της λίμνης
Ο δήμος Διονύσου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τον ΣΚΑΪ, διοργανώνουν καθαρισμό σε περιοχές της λίμνης Μαραθώνα. Επίσης, σχολεία από τα βόρεια προάστια της Αττικής θα φυτέψουν φυτά, τα οποία έχουν προμηθευτεί από φυτώρια γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στη λίμνη Μαραθώνα.
Σημείο συνάντησης, η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Διονύσου στις 10 το πρωί.

2. Αναδάσωση και καθαρισμός στην Ανάβυσσο Αττικής
Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς από την Ανάβυσσο και τον Σκάι, διοργανώνουν καθαρισμό και αναδάσωση με ποικιλία φυτών στην παραλία Αναβύσσου και στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι.
Σημεία συνάντησης, η παραλία Αναβύσσου και το τουριστικό περίπτερο στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι στις 10 το πρωί.

3. Ρέθυμνο - Καθαρισμός στο όρος Κέδρος
Ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τον ΣΚΑΪ , διοργανώνουν καθαρισμό σε ορεινά μονοπάτια του όρους Κέδρος, κοντά στο χωριό Κρύα Βρύση. Την ίδια μέρα μαθητές του δημοτικού σχολείου του χωριού θα κάνουν και μια μικρή συμβολική αναδάσωση.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Κρύα Βρύση Ρεθύμνου στις 10 το πρωί.
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Ρεθύμνου TEAM FM 102.

4. Καθαρισμός στη Μήθυμνα Λέσβου
Ο δήμος Μήθυμνας Λέσβου σε συνεργασία με το φορέα τουρισμού Μήθυμνας και τον ΣΚΑΪ , διοργανώνουν καθαρισμό στην περιοχή της παλιάς χωματερής.
Σημείο συνάντησης, το παλιό δημοτικό σχολείο Μήθυμνας στις 10.00 το πρωί.

ΣΚΑΪ Περιβάλλον
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα
Πηγή: skai.gr