Αναδάσωση και αθλητισμός στην Πεντέλη

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και τον Σκάι διοργανώνουν τη Δράση «Αναδάσωση και Αθλητισμός». Από τις 9 το πρωί έως το μεσημέρι παιδιά από σχολεία όλης της Αττικής θα λάβουν μέρος στα προγράμματα που διοργανώνονται:

Αναδάσωση.
Η Αναδάσωση θα γίνει στο χώρο γύρω από το κοιμητήριο των Μελισσίων με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αττικής. Θα φυτευτούν 5.000 νέα δέντρα και την ίδια ημέρα δασολόγοι της διεύθυνσης αναδασώσεων και του δήμου θα δείχνουν στα μικρά παιδιά τους τρόπους σωστής φύτευσης. Σημείο συνάντησης κοιμητήριο Μελισσίων τέρμα οδού Μουσών.

Αθλητισμός.
Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, μαθητές από σχολεία όλης της Αττικής θα λάβουν μέρος σε ερασιτεχνικούς αγώνες 7 ολυμπιακών αθλημάτων. Θα γίνουν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, Άρση Βαρών, Ξιφασκία, Ιππασία, Τένις, Ελληνορωμαϊκή πάλη και θα γίνονται μαθήματα για Καράτε και Σκάκι. Στη δράση θα λάβουν μέρος χρυσοί έλληνες ολυμπιονίκες που θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά. Οι ολυμπιονίκες είναι Πύρρος Δήμας, Λεωνίδας Κόκκας, Ειρήνη Αϊνδηλή, Νάσος Γαλακτερός, Φανή Ψαθά και άλλοι. Σε πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών θα λάβει μέρος και η Έρρικα Πρεζεράκου.

Σημείο Συνάντησης πλατεία Αγίας Τριάδας λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου στην Πεντέλη. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος είναι τουλάχιστον 10.000 παιδιά από την Αττική να λάβουν μέρος στις δράσεις.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου