Καθαρίσαμε στο Άλσος Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια

Επιτυχής ήταν και αυτή η δράση καθαρισμού, φροντίδας και προστασίας του Άλσους Αγίου Φιλίππου, που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το δήμο Νίκαιας - Ρέντη.

Το πάρκο καθαρίσθηκε από σκουπίδια και ξερά κλαδιά, επισκευάστηκαν η παιδική χαρά και τα παγκάκια, καθαρίσθηκε το δασικό μονοπάτι και συντηρήθηκαν οι χώροι.

Η δράση περιελάμβανε:
- Γενικό Καθαρισμό από σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών και προσκόπων.
- Καθαρισμό βαμμένων πέτρινων τοίχων
- Καθαρισμό του Δασικού Μονοπατιού
- Δασοπροστασία
- Επισκευές σε ορισμένα παγκάκια
- Κόψιμο επικίνδυνων σιδερένιων σημείων από κατάλοιπα παιχνιδιών και κάδων
- Καθαρισμό τουαλετών
- Βάψιμο και περιποίηση χώρου
- Αποψίλωση από ξερά κλαδιά

Σημειώνεται ότι το άλσος αποτελεί τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στον Πειραιά, με συνολική έκταση 110 στρεμμάτων. Πρόκειται για μία όαση πρασίνου, που αποτελεί καθημερινό χώρο αναψυχής για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Χρειάζεται ωστόσο διαρκή φροντίδα και προστασία για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Ο ΣΚΑΪ είχε προχωρήσει πέρυσι τον Ιούλιο στον καθαρισμό του χώρου, καθώς και σε πότισμα και καλλωπισμό των δέντρων και φυτών του άλσους. Φέτος ο ΣKAΪ επιστρέφει, και προσκαλεί όλους εσάς σε μία συντονισμένη προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του ξεχωριστού αυτού χώρου.

Επόμενη δράση το προσεχές Σάββατο 18 Ιουνίου είναι ο καθαρισμός του δασούς Μορτερό, στα όρια Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Διοργανωτές, ο ΣΚΑΪ και ο δήμος Κηφισιάς.

Πηγή: skai.gr