Κλείσιμο

Όλος ο κόσμος μια παρέα στη συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε (pics-vids)

Με μαγευτικές μελωδίες που έχουν αφήσει εποχή, και με τη θέρμη και την ευαισθησία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων (τουλάχιστον 60.000 θεατές) που κατέκλυσαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, επισφραγίστηκε όχι μόνο το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού, αλλά και μια σπουδαία κοινωνική δράση.

Φωτογραφία του George Psillias.

Με «οικοδεσπότη» το δικό μας «Νιόνιο», το μεγάλο μουσουργό Διονύση Σαββόπουλο, και με τη σύμπραξη σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική όπως η Μαρία Φαραντούρη, οι χιλιάδες θεατές αφέθηκαν στη μαγεία μιας ιστορικής στιγμής και τραγούδησαν μαζί με τους συντελεστές σημαντικές επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού.



Η συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε: «Ζη - το Ελληνικό τραγούδι» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στέφθηκε από επιτυχία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις,οι δεκάδες χιλιάδες θεατές έδωσαν το παρών προσφέροντας στην είσοδο του σταδίου τουλάχιστον 20 τόνους τροφίμων, και αποδεικνύοντας έτσι τη δύναμη της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και ερμήνευσαν τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών:

Μαρία Φαραντούρη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιολέτα Ικαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και Γιάννης Χαρούλης.

Φωτογραφία του George Psillias.

«Όλος ο κόσμος μια παρέα»

«Όλος ο κόσμος ήταν σαν μια παρέα, και νέοι άνθρωποι, μας έφερε πάρα πολύ κοντά αυτό το γεγονός» υπογράμμισε για τη συναυλία ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός. «Oι καλλιτέχνες έδωσαν ότι καλύτερο είχαν, την ψυχή τους, και ο κόσμος έδωσε ό,τι καλύτερο είχε, συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο τραγουδώντας, χορεύοντας… ήταν μια γιορτή, ήταν ατμόσφαιρα γιορτής, πανηγυριού» τόνισε.

Φωτογραφία του George Psillias.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπανολιός, στα εκδοτήρια πουλήθηκαν 44.000 εισιτήρια, αλλά εκτιμάται ότι πολύ περισσότερος κόσμος βρέθηκε στο Στάδιο. Ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι το κόστος της συναυλίας κυμαίνεται σε 220.000 με 230.000 ευρώ, και αν τα έσοδα υπερβούν το ποσό αυτό η εταιρεία υποχρεούται να διαθέσει το υπερβάλλον ποσό σε τρόφιμα που θα υποδείξει ο σταθμός. Διευκρίνισε ότι επίσημος απολογισμός της συναυλίας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο εντός των επόμενων ημερών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι δράσεις αλληλεγγύης του Όλοι Μαζί Μπορούμε συνεχίζονται κανονικά.


Φωτογραφία του George Psillias.
Φωτογραφία του George Psillias.
Πηγή: skai.gr