Πρεμιέρα για την παράσταση Alegria - Ο Lars Kristensen μιλά στο ΣΚΑΪ για την παράσταση

Λίγες ώρες έμειναν ακόμη…για να υποδεχθούμε επιτέλους και στη χώρα μας, το «Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου» το φημισμένο Cirque du Soleil με τη θρυλική του παράσταση Alegria, που κάνει πρεμιέρα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου! Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι 22 νταλίκες έφθασαν και ξεφόρτωσαν στο ΟΑΚΑ το 70 τόνων σκηνικό, την δυόμισι στρεμμάτων σκηνή, τα κουστούμια, τα αξεσουάρ, τα μουσικά όργανα, τα ηχητικά και φωτιστικά μηχανήματα, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία.

Ο Lars Kristensen επικεφαλής της ομάδας για το νούμερο POWER TRACK (Μονοπάτι της Δύναμης) και ένας από τους 55 καλλιτέχνες της, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ομάδα αλλά και την παράσταση, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Μόντρεαλ. Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Μετά την πολύχρονη βασανιστική αναμονή για τους φανατικούς φίλους του Cirque du Soleil στην Ελλάδα, ήρθε επιτέλους η στιγμή της αλήθειας. Η στιγμή που το διασημότερο καλλιτεχνικό σχήμα του πλανήτη Γη, το ένα και μοναδικό «Τσίρκο του Ήλιου», ανοίγει τις πόρτες του, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για να υποδεχθεί επιτέλους και τους Έλληνες θεατές.

Τονίζεται, ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από το κοινό η Alegria παίρνει ακόμη μία παράταση με 6 επιπλέον παραστάσεις την Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα δοθούν 18 παραστάσεις.

Φιλοδοξώντας να δικαιώσει αυτή τη φήμη και αυτές τις προσδοκίες (ίσως γι’ αυτό ακριβώς), το Cirque du Soleil επέλεξε στην παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας να παρουσιάσει μία μυθική του παράσταση, την Alegria.

Από τις πρώτες παραστάσεις μέσω των οποίων ο σκηνοθέτης Franco Dragone εισήγαγε την Commedia del’Arte στο τσίρκο, ενώνοντας τη μαγεία των ακροβατικών με την ποίηση και τον λυρισμό του θεάτρου, η Alegria αποτελεί πιθανόν το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της τέχνης του Cirque du Soleil.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και στα ΕΛΤΑ. Online αγορές, στην ιστοσελίδα: www.lavris.gr.

Τιμές εισιτηρίων 35€, 45€, 55€, 65€ και η VIP ζώνη 75€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

Πληροφορίες για την προπώληση στο τηλέφωνο 210 9 888 888
Πηγή: Άννα Μπουσδούκου