Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: Χαίρε Νύμφη

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 - Πλάκα) το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου "Χαίρε Νύμφη" σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου.

Το "Χαίρε Νύμφη", γραμμένο το 1930, είναι η ιστορία της Ρόζας Στάγγα, η οποία σε ηλικία δεκαέξι χρονών ‘’κακοποιείται’’ από τον πρώτο άνδρα που ερωτεύεται. Ο ψυχικός και σωματικός βιασμός διαλύει μέσα της οριστικά την προσμονή για την απόλυτη ευτυχία και η Ρόζα οδηγείται σταδιακά στην αυτοκαταστροφή.

Η δομή και ο ρυθμός του Ξενόπουλου αποκαλύπτουν πίσω από τις λέξεις του και ανάμεσά τους μία πολύ σύγχρονη γλώσσα για τον έρωτα, το θάνατο, την πίστη, την εξουσία και τις κοινωνικές συμβάσεις κάθε εποχής. Για τις άνθρωποφαγικές ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις και την μοναχική πορεία του ανθρώπου μέσα σε αυτές. Η Ρόζα είναι μία Στέλλα Βιολάντη, μία Φωτεινή Σάντρη, μία Έιμυ Γουαινχάουζ. Είναι μία σημερινή αντιηρωίδα η οποία αποφασίζει να μην ενηλικιωθεί για να μην συμβιβαστεί με την ματαιότητα και την απώλεια. Το ‘’Χαίρε Νύμφη’’ είναι ένας βίαιος αποχαιρετισμός στην αθωότητα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική:
Νίκος Κυπουργός
Μουσική Επιμέλεια: Ο θίασος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Πασχάλης
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Διώνη Κουρτάκη
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Τζένια Κονταράτου
Βοηθοί σκηνογράφου: Μαγδαληνή Αυγερινού, Δάφνη Ηλιοπούλου

Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Τσώτσης, Ντάνυ Γιαννακοπούλου, Γιάννης Καπελλέρης,

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00
17.00- 22.00
Πηγή: skai.gr