Κλείσιμο

Πέθανε το πανκ είδωλο Poly Styrene

Η πανκ τραγουδίστρια Poly Styrene, frontwoman της θρυλικής πανκ μπάντας X Ray Spex πέθανε σε ηλικία 53 ετών. H Marianne Elliot-Said (το πραγματικό της όνομα) έπασχε από καρκίνο της σπονδυλικής στήλης και του μαστού.

Η Poly Styrene ήταν από τα πρώτα γυναικεία πανκ είδωλα, που το ανορθόδοξο και ιδιαίτερο ύφος της επηρέασε ιδιαίτερα τις μελλοντικές γενιές.

Η ανακοίνωση του θανάτους ήρθε από τον λογαριασμό της στο Twitter το οποίο έγραφε συγκεκριμένα: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλέον ότι η πανέμορφη Poly Styrene, η οποία ήταν ένας πραγματικός μαχητής, έχασε τη μάχη τη Δευτέρα».

Η Poly Styrene έφτιαξε το συγκρότημά της αφότου είδε τους Sex Pistols να παίζουν στο Hastings Pier στα 18α γενέθλιά της και έγινε γνωστή για τα περίεργα φωνητικά της αλλά και την αντικαταναλωτική της δράση.

Με τους X-Ray Spex από το 1976 έως το 1979 κυκλοφόρησε 5 κλασικά singles βρετανικού punk –με αποκορύφωμα το  ”Oh Bondage, Up Yours!” – και ένα από τα πιο εμβληματικά punk albums το  “Germ Free Adolescents”, πριν διαλυθούν.

Τα επόμενο χρόνια, η Poly Styrene κυκλοφόρησε αρκετά solo albums, αλλά και εμφανίστηκε αρκετές φορές σε reunion συναυλίες με  τους  X-Ray Spex. To τελευταίο της album κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο και είχε τίτλο “Generation Indigo”.
Πηγή: skai.gr