Porsche 911 Carrera Cabriolet: Παγκόσμια πρεμιέρα για την ανοικτή 911

Στις 9 Ιανουαρίου 2012 η  Porsche AG προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας 911 Carrera Cabriolet στο Ντιτρόιτ. Η 911 πραγματοποιεί το ντεμπούτο της με μια εντελώς νέα οροφή, η οποία συνδυάζει το κομψό στυλ του Coupe με τα πλεονεκτήματα μιας ελαφριάς υφασμάτινης οροφής.

 Έτσι, η έκδοση Cabriolet επεκτείνει όλες τις καινοτομίες της οικογένειας της νέας 911 Carrera, προ-σθέτοντας νέα χαρακτηριστικά στην κατηγορία των ανοικτών σπορ αυτοκινήτων: με τον έξυπνο ελαφρύ σχεδιασμό εξασφαλίζεται μειωμένο βάρος και εντονότερος σπορ χαρακτήρας, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μεγαλύτερη άνεση.

Όπως και οι εκδόσεις Coupe, οι νέες εκδόσεις Cabriolet περιλαμβάνουν την 911 Carrera, η οποία διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,4 λίτρων με απόδοση 350 ίππων, καθώς και την 911 Carrera S με κινητήρα μπόξερ 3,8 λίτρων και απόδοσης 400 ίππων.


Μαζί με την 911 Carrera Coupe, η έκδοση Cabriolet αναδεικνύει με έμφαση την σπορ παρουσία της στην πρώτη έκθεση αυτοκινήτου του 2012. Τα υπόλοιπα μοντέλα που συμμετέχουν βρίσκονται στο ίδιο κλίμα: η καθαρόαιμα σπορ Panamera GTS είναι μια έκδοση της οικογένειας Gran Turismo με βελτιστοποιημένα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, ενώ η Cayman R προσδίδει αγωνιστικό χαρακτήρα στην κατηγορία αυτού του διθέσιου σπορ Coupe.
Πηγή: skai.gr