Σε συμφωνία για έναρξη 10ήμερης εκεχειρίας κατέληξαν το Ισραήλ και ο Λίβανος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), έπειτα από επαφές του με τον Ζόζεφ Αούν και τον Μπένιαμιν Νετανιάχου. Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι προσκαλεί τον Νετανιάχου και τον Αούν στον Λευκό Οίκο. «Και οι δύο πλευρές επιθυμούν την ΕΙΡΗΝΗ, και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, σύντομα», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο έγινε πριν την ενημέρωση του ισραηλινού συμβουλίου από τον Νετανιάχου και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Αούν.
Η αγωνία πλέον στρέφεται στο αν Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα τηρήσουν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός.
Ερωτηθείς αν η Χεζμπολάχ θα δεσμευτεί στη συμφωνία, ο βουλευτής της Χεζμπολάχ, Χασάν Φαντλαλάχ, δήλωσε στο Reuters πως όλα εξαρτώνται από τη δέσμευση του Ισραήλ να σταματήσει κάθε μορφή εχθροπραξιών.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.