Ένα ψηφιακό μνημείο από την Google για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ (VIDEO)

Εορτάζοντας τα 50 χρόνια από την «Εξέγερση του Στόουνγουολ», η Google παρουσίασε ένα καινούργιο διαδραστικό μνημείο διευρυμένης πραγματικότητας, το οποίο φέρνει τους χρήστες μπροστά από το Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη.

Το πρότζεκτ -συνεργασία του LGBTQ Community Center, της National Park Service και της Google- φέρει το όνομα «Stonewall Forever» και ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό είτε από desktop σύστημα είτε από έξυπνο κινητό είτε μέσω εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας. Στοχεύει να διατηρήσει και να επεκτείνει το εύρος της ιστορίας των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Επισκεφθείτε το μνημείο εδώ

«Ήταν νωρίς το πρωί, το Σάββατο της 28ης Ιουνίου του 1969, που η αστυνομία επέδραμε στο Stonewall Inn, στην οδό Christopher, σε ένα από τα λίγα μέρη εκείνης της εποχής που οι ΛΟΑΤΚΙ μπορούσαν ανοιχτά να μαζεύονται» λέει ο Ουίλιαμ Φλόιντ, διευθυντής δημόσιων πολιτικών της Google. «Οι νεοϋορκέζοι αντέδρασαν. Αυτός ο διαπληκτισμός, γνωστός ως "Τα επεισόδια του Στόουνγουολ", κατέληξε σε οργισμένες διαδηλώσεις που κράτησαν μέρες, και πυροδότησαν τη σύγχρονη μάχη για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ σ' όλον τον κόσμο» θυμίζει.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ