Μπαράζ απειλών από τούρκους υπουργούς για την «μπλε πατρίδα» της Μεσογείου

Νέες απειλές εξαπέλυσαν οι τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας με αφορμή και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Σ' αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στη Κύπρο, να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της τουρκικής κυβέρνησης για το 2019.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε μάλιστα ότι «η Τουρκία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με τα πλοία της και τους ήρωες στρατιώτες της». «Πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες» υποστήριξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ανέφερε ότι «στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτραπεί κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία, ούτε και κανένα τετελεσμένο».

Ο Ακάρ επανέλαβε τη ρητορική του περί «μπλε πατρίδας». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, διεξάγονται «επιχειρήσεις στην 780 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα μας και στα 462 χιλιάδες χιλιόμετρα της μπλε πατρίδας μας, αλλά και πέρα των συνόρων μας, γιατί αυτή είναι η "γεωγραφική" μοίρα της Τουρκίας».