Αμεση αποχώρηση των πολιτών της από τον Λίβανο διέταξε η Σαουδική Αραβία

Την άμεση αποχώρηση των πολιτών της από τον Λίβανο διέταξε η Σαουδική Αραβία εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Με μία σύντομη δήλωση η οποία εκδόθηκε από το σαουδαραβικό γραφείο τύπου καλεί όλους τους Σαουδάραβες κατοίκους που ζουν η επισκέπτονται τον Λίβανο να αποχωρήσουν, εκδίδοντας παράλληλα ταξιδιωτική οδηγία κατά του Λιβάνου.

Είχε προηγηθεί η αιφνίδια παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, την οποία και είχε ανακοινώσει σε τηλεοπτική του δήλωση από τη Σαουδική Αραβία όπου και είχε καταφύγει.

Ο Χαρίρι είχε υποστηρίξει ότι η χώρα του τελεί υπό καθεστώς ομηρίας από την οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασππισμό του Λιβάνου ως εταίρος του Χαρίρι. Υπενθυμίζεται ότι η Χεζμπολάχ αντιτίθεται σφόδρα στην Σαουδική Αραβία, ενώ η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της είχε χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» ενάντια στο βασίλειο την συμμετοχή της Χεζμπολάχ στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η παραίτηση του Χαρίρι δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή από τον Λιβανέζο Πρόεδρο Μισέλ Αούν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι περιμένει προηγουμένως να συναντηθεί επί προσωπικού μαζί του.
Πηγή: skai.gr