Κλείσιμο

Είκοσι-τρεις οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση τρένων στην Ιταλία

Τουλάχιστον 23 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από τη μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων που σημειώθηκε το μεσημέρι στη νότια Ιταλία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν ακόμα φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας μηχανοδηγός, ενώ ο δεύτερος αγνοείται. Αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, κοντά στο Μπάρι, ξεκίνησε έρευνα κατά αγνώστων με την κατηγορία πολλαπλής ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σιδηροδρομική τραγωδία.

Φωτογραφίες από το σημείο εικονίζουν διασώστες να βγάζουν επιζήσαντες από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά στους διασωθέντες είναι κι ένα μικρό παιδί.

Το κάθε τρένο είχε τέσσερα βαγόνια.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια, σε ευθεία όπου, όπως δείχνουν φωτογραφίες από το σημείο, υπάρχει μονή σιδηροδρομική γραμμή.

Είναι μία «στιγμή για δάκρυα», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Η σύγκρουση των δυο τραίνων έξω από το Μπάρι ήταν ιδιαίτερα σφοδρή. Ο απολογισμός είναι ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος έχει μεταβεί στην Απουλία.

«Πρόκειται για μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων, δημιουργούμε μονάδα διαχείρισης κρίσεων για να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε τους συγγενείς», πρόσθεσε ο κ. Ντελρίο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι παράλληλα με την δικαστική έρευνα θα συσταθεί και εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου, με στόχο την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος.


Πηγή: skai.gr