Δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία ζητούν Λεπέν και Βίλντερς

Τις ορέξεις των ευρω-σκεπτικιστών και εθνικιστών της Ευρώπης ανοίγει το αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ψήφισε να γίνει η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ο Γκέερτ Βίλντερς του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία έσπευσαν να ζητήσουν δημοψηφίσματα για έξοδο των χωρών τους από την ενωμένη Ευρώπη.

«Νίκη της ελευθερίας! Όπως είχε ζητώ εδώ και χρόνια, χρειάζεται τώρα το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε μέσω Twitter ο ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς.



«Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει το δρόμο για το μέλλον και την ελευθερία [...] Ο πληθυσμός της Ολλανδίας δικαιούται επίσης δημοψήφισμα. Το Κόμμα της Ελευθερίας απαιτεί επομένως δημοψήφισμα για το Nexit, την ολλανδική έξοδο από την Ε.Ε.», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βίλντερς.

Νωρίτερα, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, που είναι ανερχόμενο αστέρι στο Εθνικό Μέτωπο, κάλεσε επίσης για δημοψήφισμα.

«Είναι τώρα ώρα να εισάγουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας. Η Γαλλία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει», ανέφερε η Μαριόν Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter.
Πηγή: skai.gr