Είκοσι ρώσους χούλιγκαν, ανάμεσα τους κι έναν ακροδεξιό αρχηγό, απελαύνει η Γαλλία

Στην απέλαση 20 ρώσων οπαδών, στους οποίους συγκαταλέγεται ο ακροδεξιός επικεφαλής της ομοσπονδίας ρώσων φιλάθλών Αλεξάντερ Σχπρίγκιν, προχωρά η Γαλλία, όπως μεταδίδουν το BBC και το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass.

Η απόφαση των γαλλικών Αρχών έρχεται μετά από μέρες αιματηρών επεισοδίων που έχουν αμαυρώσει το Euro 2016, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 35 τραυματίες. Οι βιαιότερες οδομαχίες έλαβαν χώρα ανάμεσα σε ρώσους και άγγλους οπαδούς το Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία.

Οι 20 χούλιγκαν που θα απελαθούν πιστεύεται ότι αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη και βρίσκονταν ανάμεσα στους 43 Ρώσους που συνελήφθησαν την Τρίτη, ενώ μετέβαιναν από τη Μασσαλία στη Λίλ, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας τους με τη Σλοβακία.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, τρεις από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε δίκη, ενώ οι υπόλοιποι 20 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η σύλληψη των 43 Ρώσων προκάλεσε την ενόχληση της Μόσχας, με το υπουργείο Εξωτερικών να καλεί τον γάλλο πρεσβευτή για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η Πανρωσική Ένωση Φιλάθλων της οποίας ηγείται ο κ. Σχπρίγκιν υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο. Ο ίδιος φέρεται να έχει ακροδεξιές πολιτικές απόψεις και έχει φωτογραφηθεί να πραγματοποιεί ναζιστικό χαιρετισμό.
Πηγή: skai.gr