Πεδίο μάχης χούλιγκαν η Μασσαλία με δεκάδες τραυματίες και έναν Άγγλο να χαροπαλεύει

Αιματηρά επεισόδια αμαύρωσαν τη δεύτερη ημέρα του Euro 2016, με ρώσους και άγγλους οπαδούς να συγκρούονται πριν και μετά τον αγώνα των εθνικών τους ομάδων στη Μασσαλία, ακόμα και μέσα στο γήπεδο, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες τραυματίες και έναν 50χρονο άνδρα να μάχεται για να μείνει στη ζωή.

Η βία άρχισε περίπου έξι ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπου περίπου 600 ρώσοι και άγγλοι χούλιγκαν συνεπλάκησαν στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας. Η Αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα για να σκορπίσει το πλήθος, όμως για αρκετή ώρα η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, ανάμεσά τους κι ένας Άγγλος ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή αφότου δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά πάσα πιθανότητα από Ρώσους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άνδρας, περίπου 50 ετών, χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της πόλης.

Έξι άτομα συνελήφθησαν.


Σκηνές χάους έλαβαν χώρα και μετά τη λήξη του αγώνα, μέσα στο στάδιο Βελοντρόμ. Λίγη ώρα μετά το τελικό σφύριγμα που βρήκε την Αγγλία και τη Ρωσία ισόπαλες με 1-1, δεκάδες ρώσοι οπαδοί εισέβαλαν σε κερκίδα όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι άγγλοι θεατές και επιτέθηκαν σε όποιον βρήκαν μπροστά τους, εκτόξευσαν αντικείμενα και έσκισαν σημαίες.

Πολλοί Άγγλοι έσπευσαν στις θύρες, ενώ μερικοί σκαρφάλωσαν στα κιγκλιδώματα για να φτάσουν πιο γρήγορα στους διαδρόμους που οδηγούν στην έξοδο.

Fans try to escape from stadium after England Russia game in Marseille

Ένταση είχε σημειωθεί στους δρόμους γύρω από το Βελοντρόμ και λίγο πριν τη σέντρα του ματς, αν και η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας, με δακρυγόνα και αντλίες νερού, απέτρεψε την κλιμάκωση του επεισοδίου, το οποίο έληξε γρήγορα.

Υπό τη σκιά των επεισοδίων μέσα στο γήπεδο, η UEFA ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα πειθαρχική διαδικασία ώστε να κρίνει εάν θα πρέπει να επιβληθούν ποινές είτε στην αγγλική είτε στη ρωσική ομοσπονδία. Νωρίτερα, η UEFA είχε καταδικάσει και τις οδομαχίες στο Παλιό Λιμάνι, όμως είχε αποσαφηνίσει ότι δεν προτίθεται να θεωρήσει υπόλογη οποιαδήποτε από τις δύο χώρες.

A scene of destruction in Marseille


Πρόκειται για την τρίτη συναπτή ημέρα ταραχών στη Μασσαλία. Τα επεισόδια έχουν σημαδευτεί από υβριστικά αντιευρωπαϊκά συνθήματα βρετανών οπαδών, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εννέα άτομα συνελήφθησαν χθες Παρασκευή μετά από συμπλοκή άγγλων και ρώσων οπαδών, που απαίτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας.

England fan kicks a can of tear gas away


Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν και στην πόλη της Νίκαιας, όπου η Βόρεια Ιρλανδία αντιμετωπίζει την Πολωνία την Κυριακή.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επτά άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καυγά μεταξύ Βορειοϊρλανδών και ντόπιων, που άρχισε αφού έληξε ο αγώνας της Αγγλίας με τη Ρωσία.
Πηγή: skai.gr