Γερμανικές εκλογές: Χάνει 2 από τα 3 κρατίδια η Μέρκελ σύμφωνα με τα exit polls

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγκελα Μέρκελ ηττήθηκε σε δύο από τα τρία κρατίδια όπου διεξήχθησαν σήμερα οι τοπικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls που μεταδίδονται από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η είσοδος του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία και στα τρία κοινοβούλια των περιφερειακών κρατιδίων όπου διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε υπό την σκιά της έντονης αντιπαράθεσης για την προσφυγική κρίση.

Το λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει από 10% έως 23% στις τρεις ψηφοφορίες αποδεικνύοντας ότι η καγκελάριος "πληρώνει" την πολιτική της στο προσφυγικό.

Η υποχώρηση του CDU είναι αισθητή στη Βάδη - Βιρτεμβέργη, όπου πρώτοι έρχονται οι Πράσινοι και στη Ρηνανία - Παλατινάτο, όπου η η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Ντρέιερ κατέκτησε τη νίκη με 37%. 

Στη Σαξονία - Ανχαλτ, το CDU παραμένει πρώτη δύναμη με ποσοστό περί το 30% είναι όμως αμφίβολο αν θα κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες.Το AfD λαμβάνει ένα εντυπωσιακό 21,5% των ψήφων.






Πηγή: skai.gr