Μόνο 12 τελικά οι επιζώντες από το τραγικό ναυάγιο στην Κίνα, στους 442 οι νεκροί

Μόνο 12 άνθρωποι – κι όχι 14 όμως είχε αρχικά ανακοινωθεί – επέζησαν τελικά από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα.

Το ναυάγιο στοίχισε τη ζωή σε 442 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον τελικό επίσημο απολογισμό που μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, αποδίδοντας το λάθος στη σύγχυση μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών. Η διόρθωση έγινε αφότου διαπιστώθηκε πως ορισμένοι επιζώντες είχαν μετρηθεί δυο φορές.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua, τα σωστικά συνεργία έχουν εντοπίσει τις σορούς όλων των θυμάτων.

Το ναυάγιο, που έλαβε χώρα εν μέσω αιφνιδιαστικής κακοκαιρίας, ερευνάται από τις κινεζικές Αρχές. Η 60μελής ομάδα που ερευνά την τραγωδία έχει συλλέξει έναν «μεγάλο αριθμό αποδείξεων από πρώτο χέρι» και έχει μιλήσει με πολλούς ανθρώπους περιλαμβανομένου του καπετάνιου, ο οποίος επέζησε, έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η Αστυνομία έχει προσαγάγει τον καπετάνιο και τον αρχιμηχανικό για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας. Πάντως, τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως το σκάφος δεν ήταν υπερφορτωμένο και είχε αρκετά σωσίβια.

Η εταιρεία η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του πλοίου έχει απολογηθεί για την καταστροφή και ανέφερε ότι θα συνεργαστεί «πλήρως» με την έρευνα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία «συγκάλυψη».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters