Ο Καναδάς «δεν θα εκφοβιστεί»

Ο Καναδάς «ποτέ δεν πρόκειται να εκφοβισθεί», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση στο Μνημείο των Πεσόντων στην πρωτεύουσα Οτάβα, που στοίχισε τη ζωή ενός στρατιώτη, με τον δράστη στη συνέχεια να εισβάλει στο κτήριο του κοινοβουλίου, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά του υπεύθυνου ασφαλείας..

Προσέθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας.

Τόνισε πως οι δράστες «δεν θα βρουν ασφαλές καταφύγιο» στο έδαφος του Καναδά, αλλά παραδέχτηκε πως τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η χώρα δεν είναι άτρωτη σε επιθέσεις.

Σύμφωνα με μη κατονομασμένες πηγές που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία, ο δράστης είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ, ονομάζεται Μισέλ Ζέα-Μπιμπού, 32 ετών, και ήταν μικροεγκληματίας.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί και ο πρωθυπουργός Χάρπερ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση.

Η επίθεση της Τετάρτης ήλθε δύο ημέρες μετά από αιματηρή επίθεση εναντίον δύο καναδών στρατιωτών, την οποία ο κ. Χάρπερ απέδωσε σε «τρομοκράτη εμπνευσμένο από το Ισλαμικό Κράτος».

Ο Καναδάς έχει ανακοινώσει πως θα ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν καλέσει τους υποστηρικτές τους να τιμωρήσουν με τρομοκρατικά χτυπήματα τα Δυτικά κράτη που μάχονται εναντίον του «χαλιφάτου».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ