Κλείσιμο

Reuters: Συνετρίβη το αγνοούμενο αεροσκάφος με τους 116 επιβαίνοντες

Συνετρίβη το αγνοούμενο αεροσκάφος των κρατικών αλγερινών αερογραμμών Air Algerie, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της αλγερινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 110 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, την ισπανική Swiftair. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ, δήλωσε πως η πτήση μετέφερε 119 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου επταμελούς πληρώματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από το νότιο Νίγηρα. Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός μεταφορών είχε δηλώσει πως το αεροπλάνο χάθηκε πάνω από το έδαφος του βόρειου Μαλί.

Σύμφωνα με το αλγερινό ραδιόφωνο
το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι. 

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουργκίνα Φάσο. Προορισμός της πτήσης AH 5017 ήταν το Αλγέρι.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε περίπου στις 4:55 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του, το αεροπλάνο επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Ναμέι, πρωτεύουσας του Νίγηρα, ζητώντας να άλλαξε πορεία λόγω κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Γερμανικό Πρακτορείο/Reuters