«Παγώνουν» οι πτήσεις προς Ισραήλ

«Παγώνουν» οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, εν μέσω της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς, μετά την εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για τις επόμενες 24 ώρες, για λόγους ασφαλείας, και ευρωπαϊκές εταιρείες αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους.

Συγκεκριμένα, τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αερογραμμές, η γαλλική Air France, η γερμανική Lufthansa, η ολλανδική KLM και η βελγική Brussels Airlines ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Στην περίπτωση της Lufthansa, η αναστολή έχει ισχύ 36 ωρών και αφορά και τις θυγατρικές του γερμανικού κολοσσού (Germanwings, Austrian Airlines και Swiss).

Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις της μέχρι νεωτέρας.

Η βελγική Brussels Airlines ακύρωσε τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, με την εταιρεία να διαμηνύει πως θα επανεξετάσει την κατάσταση την Τετάρτη.

Από την πλευρά της, η KLM ανακοίνωσε πως θα εξετάζει την κατάσταση καθημερινά.

Οι ακυρώσεις των πτήσεων αποφασίστηκαν μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, μία εκ των οποίων έπληξε μια πόλη πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνθρωποι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ