ΗΠΑ: «Αναπόδεικτες» ακόμα οι καταγγελίες για νέα χημική επίθεση στη Συρία

Οι πολύκροτες καταγγελίες για χημική επίθεση στο χωριό Κφαρ Ζεϊτά στη Συρία παραμένουν «αναπόδεικτες», όπως δήλωσε την Κυριακή η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ, προσθέτοντας ωστόσο πως η Ουάσιγκτον καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διαπιστώσει τι συνέβη.

«Προσπαθούμε να βρούμε τι έγινε [...] Ως τώρα είναι αναπόδεικτο [ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά]. Αλλά έχουμε δείξει στο παρελθόν πως θα κάνουμε το παν ώστε να διαπιστώσουμε τι συνέβη και μετά να εξετάσουμε πιθανά βήματα ως απάντηση», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Πάουερ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Οι πληροφορίες για το τι έλαβε χώρα στο Κφαρ Ζεϊτά, χωριό της επαρχίας Χάμα που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, παραμένουν συγκεχυμένες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές εικονίζουν άνδρες γυναίκες και παιδιά, με χλωμά πρόσωπα, να αγωνίζονται να αναπνεύσουν.

Δαμασκός και αντικαθεστωτικοί αντήλλαξαν κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της εμφύλιας σύρραξης που αιματοκυλά τη Συρία από τον Μάρτιο του 2011.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ