ΗΠΑ: Τουλάχιστον 60 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Κονέτικατ

Σύγκρουση μεταξύ δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, κοντά στην γειτονική πολιτεία του Κονέτικατ, προκαλώντας τον τραυματισμό 60 επιβατών, εκ ων οποίων οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP και του BBC.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Κονέτικατ, Νταν Μαλόι, ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση».

Το πρακτορείο Reuters τοποθετεί τον αριθμό των σοβαρά τραυματισμένων στους τρεις, επικαλούμενο νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί, καθότι νοσοκομειακοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι θα δεχθούν συνολικά 180 τραυματίες. Οι εν λόγω αμαξοστοιχίες έχουν χωρητικότητα έως και 300 επιβάτες όταν είναι πλήρεις. Το ατύχημα έλαβε χώρα περίπου στις 18:00 της Παρασκευής (01:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή την ώρα αιχμής όπου χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στις εστίες τους έπειτα από τη δουλειά.

Τα αίτια του περιστατικού δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο ο κ. Μαλόι σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για τις Αρχές να υποθέσουν ότι επρόκειτο για τίποτα άλλο παρά ένα ατύχημα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ