Οι Τούρκοι προτιμούν πρόεδρο τον Γκιουλ έναντι του Ερντογάν

Πάνω από το ήμισυ των τούρκων πολιτών επιθυμούν ο Αμπντουλά Γκιούλ να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της τουρκικής δημοκρατίας και να παραμείνει πρόεδρος σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε την Τετάρτη το φως τη δημοσιότητας

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της τουρκική εταιρείας MetroPOLL 60% των ερωτηθέντων επιθυμεί ο Γκιουλ να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, ενώ 33% διαφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο.

Στην ερώτηση "ποιος θέλετε να γίνει πρόεδρος στις εκλογές του 2014"; 21% απάντησαν υπέρ του νυν προέδρου, ενώ 18% υπέρ του Ερντογάν. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της μείζονος τουρκικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα - CHP) μόλις το 5% προτιμά τον Ερντογάν για πρόεδρο της Τουρκίας έναντι ποσοστού 48% του Γκιουλ.

Πάντως, η πιθανότητα και οι δυο άνδρες να είναι υποψήφιοι για την προεδρία είναι μικρή, καθώς ανήκουν και οι δυο στο κυβερνών κόμμα (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - ΑΚΡ).

Ο τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να φιλοδοξεί να "μετακομίσει" στην προεδρία της δημοκρατίας, ενώ οι σχέσεις του με τον παλαί ποτέ συνεργάτη του κατά καιρούς χαρακτηρίζονται ως "δύσκολες".
Πηγή: skai.gr