Δεν αναμένεται συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα συναντηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, όταν ο Ισραηλινός ηγέτης θα επισκεφθεί την Νέα Υόρκη αργότερα μεσα στον  μήνα  για να παροτρύνει τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στην Φωνή της Αμερικής ότι η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως άρνηση για συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.  Νωρίτερα την Τρίτη Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ο κύριος Νετανιάχου ζήτησε να συναντηθεί με τον κύριο Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τόμι Βιέτορ, ανέφερε ότι  δύο ηγέτες δεν θα βρίσκονται στην Νέα Υόρκη τις ίδιες ημέρες. Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα πάει εκεί στις 24 Σεπτεμβρίου για να μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα αναχωρήσει την επομένη, ενώ ο κ. Νετανιάχου δεν αναμένεται να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη πριν από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε τακτική επαφή και εξ άλλου ο κύριος Νετανιάχου κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη θα συναντηθεί και με άλλους ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένης της Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Πηγή: Πηγή: VOA