Κλείσιμο

Συρία: Ο Άσαντ αξίζει χειρότερη μοίρα από τον Καντάφι

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ έχει σκοτώσει τόσους ανθρώπους που τού αξίζει χειρότερη μοίρα από του Καντάφι δηλώνει ο Αμμάρ αλ Γάουι, παλαιότερα ανώτατος αξιωματικός του συριακού στρατού και πλέον δεύτερος στην ιεραρχία του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο αλ Γάουι δηλώνει πεπεισμένος ότι το καθεστώς του Άσαντ θα πέσει, παρότι οι αντάρτες είναι οπλισμένοι μόνο με πιστόλια και καλάσνικοφ, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι αριθμούν μια δύναμη 50.000 ανδρών, τη στιγμή που ο συριακός στρατός διαθέτει 300.000 άνδρες τακτικό στρατό, ενώ 1 εκατομμύριο άνδρες αριθμούν η πολιτοφυλακή και η περιβόητη μυστική αστυνομία.

Σύμφωνα με ακτιβιστές οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον την πόλη Ιντλέμπ στη βορειοδυτική Συρία μετά από στρατιωτικές επιχειρήσεις που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες.

Ο συριακός στρατός πραγματοποιεί εκστρατεία μαζικών συλλήψεων στην πόλη, ενώ παράλληλα διεξάγονται και εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια των κατοίκων. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν συλλάβει 100 άτομα, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr