Μεταρρυθμίσεις ζητάει από τη Συρία ο Ερντογάν

Νέο αυστηρό μήνυμα προς τη Δαμασκό απηύθυνε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από τις αρχές της Συρίας να προωθήσουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις εντός των επομένων 10-15 ημερών.

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη Δαμασκό, ο τούρκος πρωθυπουργός, πρώην στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε στη Δαμασκό την Τρίτη ότι η βία πρέπει να σταματήσει. «Στη Συρία το κράτος στρέφει τα όπλα εναντίον του λαού του. Το μήνυμα της Τουρκίας στον Άσαντ είναι σαφές: σταματήστε κάθε είδους βία και αιματοχυσία», υπογράμμισε.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως ελπίζει ότι ο σύρος πρόεδρος θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες για να προωθήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο πρέσβης της Τουρκίας στη Δαμασκό επισκέφθηκε την Τετάρτη την πολιορκημένη Χάμα και ανέφερε ότι τα άρματα μάχης και οι δυνάμεις ασφαλείας αποχωρούν από την πόλη.

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις κατά των πρεσβειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ στη Δαμασκό επειδή οι πρέσβεις των δύο χωρών επισκέφθηκαν την πόλη Χάμα χωρίς να πάρουν άδεια από τις αρχές.
Πηγή: skai.gr