Διεργασίες και συζητήσεις στην Αίγυπτο

Προτάσεις της αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα στην Αίγυπτο συζητήθηκαν μεταξύ της οργανωμένης αλλά και ανεξάρτητης αντιπολίτευσης με τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η ανάληψη προσωρινής προεδρίας από τον ίδιο, ενώ ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δηλώνει πρόθυμος να είναι υποψήφιος για την προεδρία εάν διοργανωθούν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.

Στις συνομιλίες και το ισλαμικό κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, που έθετε ως προϋπόθεση την συμμετοχή των νέων που συμμετέχουν στην εξέγερση.

Εκπρόσωπός της οργάνωσης δηλώνει πάντως στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ότι η οργάνωση δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί η επανάσταση στη χώρα ως ισλαμική επανάσταση.

Στο ίδιο περιοδικό ο αμερικανός ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν δηλώνει ότι η συμμετοχή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε μια μεταβατική κυβέρνηση θα ήταν ιστορικό λάθος.

Από την πλευρά του ο Ελ Μπαραντέι δηλώνει ότι επιθυμεί να συζητήσει με το στρατό μια «μια αναίμακτη μετάβαση» και προσθέτει ότι το Μπαχρέιν θα μπορούσε να δεχτεί μετά την απομάκρυνση του τον Χόσνι Μουμπάρακ.
Πηγή: skai.gr