Iron Man 3: Η αξία του σπιτιού του Τόνι Σταρκ – θα το... αγοράζατε; (infographic)

Στην ομάδα των ατρόμητων υπερηρώων Eκδικητών (Avengers) της Marvel Comics, αναντίρρητα ο καθένας έχει τις υπερδυνάμεις του, αλλά και τις αδυναμίες του, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά του, τη δική του προσωπική γοητεία και στυλ. Εκεί που δεν υφίσταται συναγωνισμός, είναι για το βιωτικό επίπεδο των υπερηρώων: Ο Μπρους Μπανερ/ Χαλκ μέχρι πρότινος καταζητούνταν από στρατό και αστυνομία, ο Στιβ Ρότζερς/ Κάπτεν Αμέρικα “αποψύχθηκε” μετά δεκαετίες στο βυθό, η Νατάσα Ρομάνοβα/ Μαύρη Χήρα ήταν κατάσκοπος της ΚGB τι εισόδημα να είχε, και το “αμόρε” της Κλιντ Μπάρντον/ Γερακομάτης παλιότερα εργαζόταν σε τσίρκο...

Eίναι προφανές λοιπόν, ότι ο μεγιστάνας Τόνι Σταρκ (βλέπε Iron Man) διαθέτει χωρίς συναγωνισμό το πιο “in”, πιο ακριβό, πιο πολυτελές... σπιτάκι με θέα θεϊκή. (Εντάξει, ο Θωρ με το παλάτι του στην Άσγκαρντ έρχεται δεύτερος με διαφορά στήθους, αλλά σίγουρα ο ξανθομάλλης θεός δεν έχει στο “πιάτο” τoν Ειρηνικό Ωκεανό στο περίφημο Dume Cove του Μαλιμπού.)



Αλλά ποια θα ήταν ακριβώς η αξία της “καλυβούλας” του Τόνι Σταρκ αν φυσικά υπήρχε; Η αμερικανική κτηματομεσιτική εταιρεία Movoto Real Estate φαίνεται ότι είχε την ίδια ακριβώς απορία, και γι' αυτό συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για το φουτουριστικό μέγαρο του Σταρκ και έκανε κάποιους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της ακριβούς εμπορικής αξίας του (πριν γίνει αποκαΐδια από τους φθονερούς αντιπάλους του επιχειρηματία φυσικά). Η αξία του ανέρχεται στα 117,25 εκατ. δολάρια (!) (μόλις 87,5 εκατ. ευρώπουλα) και σίγουρα στο ΥΠΟΙΚ θα ήθελαν πολύ να το φορολογήσουν! Σημειώνεται ότι σε ανάλογη έρευνα της αμερικανικής κτηματομεσιτικής το μέγαρο ενός άλλου "χάρτινου" μεγιστάνα, του Μπρους Γουέιν (βλέπε Batman) της DC στο Γκόθαμ, είναι πολύ πιο "ταπεινό", καθότι δεν υπερβαίνει τα 32,1 εκατ. δολάρια (περίπου 24,7 εκατ. ευρώ).

Παρακάτω το infographic για να δείτε αν θα μπορούσατε να... αγοράσετε το αρχοντικό του Σταρκ. To Iron Man 3 προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας.

Tony Stark Mansion: Iron Man 3

Πηγή: Στέλιος Κάνδιας