Έκαναν τις μέλισσες «κοστούμι»

Ο 42χρονος μελισσοκόμος Wang Dalin, με καταγωγή από την Κίνα, κατάφερε να κερδίσει στο διαγωνισμό, για το ποιος θα προσελκύσει περισσότερες μέλισσες πάνω στο σώμα του.

Ο 42χρονος κατάφερε να προσελκύσει πάνω στο σώμα του μέσα σε 60 λεπτά μέλισσες βάρους 26.86kg, ενώ ο αντίπαλος του Lu Kongjiang, 20 ετών, έχασε συγκεντρώνοντας στο σώμα του 22.9kg μέλισσες.

Οι δύο άντρες διαγωνίστηκαν φορώντας πάνω τους μόνο από ένα σορτς, και γυαλιά θαλάσσης για να προστατεύσουν τα μάτια τους. Οι δύο μελισσοκόμοι για να προσελκύσουν τις μέλισσες χρησιμοποίησαν βασίλισσες οι οποίες ήταν κλεισμένες σε ειδικά κλουβιά δεμένα πάνω στο σώμα τους.

Με αυτόν τον τρόπο μέσω της μυρωδιάς τους οι βασίλισσες κατάφεραν να προσελκύσουν τις υπόλοιπες μέλισσες, οι οποίες σταδιακά, κάλυψαν τα σώματα των δύο ανταγωνιστών, εξολοκλήρου, από το κεφάλι έως τα νύχια.

Παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια όμως και των δύο μελισσοκόμων προσελκύοντας πάνω τους 26,86kg και 22,9kg αντίστοιχα, κανείς τους δεν κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο Zhang Wei από τη Zizhou της δυτικής Κίνας, ο οποίος «φορούσε» πάνω του, σε αντίστοιχο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, 83,5kg μέλισσες.




Πηγή: skai.gr