Ιπτάμενη εικονική εμπειρία

Οι επιβάτες πρώτης θέσης της αεροπορικής εταιρείας Qantas που θα πετάξουν μεταξύ Αυστραλίας και ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση ειδικών ακουστικών.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Samsung για τη δημιουργία ειδικών ακουστικών που θα ψυχαγωγούν τους τυχερούς πελάτες.

Τα ακουστικά Samsung Gear VR θα παρέχουν τη δυνατότητα ψυχαγωγίας μέσω οπτικοακουστικού υλικού προσαρμοσμένου πάντα στα δεδομένα και τις ανάγκες ενός αεροπλάνου εν ώρα πτήσης.

Ο επιβάτης θα μπορεί να περιηγηθεί εικονικά στο νέο Λος Άντζελες και να βιώσει μια προσγείωση αεροπλάνου A380 από την άσφαλτο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας λέει, χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για ένα φανταστικό εργαλείο που θα εμπνεύσει για νέα ταξίδια και θα προωθήσει τον τουρισμό.

Από τη συλλογή των διαθέσιμων ταινιών δεν θα λείψει ο κόσμος των αγαπημένων υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ.

Η εταιρεία παραγωγής Jaunt θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί νέο υλικό για τη συσκευή και μάλιστα όσο το δυνατόν ποιοτικότερο.

Η δοκιμαστική περίοδος που ξεκινάει από τα μέσα Μαρτίου, θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα αφορά πελάτες συγκεκριμένων πτήσεων της Αυστραλίας και του Λος Άντζελες. Τον Φεβρουάριο το headset (ακουστικά) θα είναι διαθέσιμο στο σαλόνι του αεροδρομίου του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης.

Πηγή: skai.gr