Υβριδικό αυτοκίνητο πόλης που καίει υδρογόνο κατασκευάζουν στο 6ο ΕΠΑΛ

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο πόλης που θα χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό καύσιμο το υδρογόνο, κατασκευάζουν μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Η μελέτη και η υλοποίησή του θα γίνουν στο πλαίσιο των σχεδίων που έχουν ενταχθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των μαθητών των ΕΠΑΛ Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2013- 2014.

Με αφορμή αυτή την προσπάθεια, ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ, Κωνσταντίνος Αρχοντάκης και ο καθηγητής Μανώλης Καγιαμπάκης, συναντήθηκαν σήμερα με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη και ζήτησαν τη στήριξη του δήμου.

Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι η δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες, ειδικά των νέων ανθρώπων, και θα βοηθήσει την προσπάθεια του 6ου ΕΠΑΛ. Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος Ηρακλείου, πρωτοπορώντας, προωθεί προγράμματα νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με το μαθητικό δυναμικό των επαγγελματικών λυκείων, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων που θα έχουν ως γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Αρχοντάκης και ο κ. Καγιαμπάκης ανέφεραν ότι έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς το υβριδικό αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο και, όπως ενημέρωσαν τον δήμαρχο, θα το παραχωρήσουν στον δήμο για τις υπηρεσιακές ανάγκες του.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, στο υβριδικό αυτοκίνητο μελετάται να τοποθετηθεί μία κυψέλη καυσίμου με την αντίστοιχη συστοιχία φιαλιδίων υβριδίων μετάλλων κατάλληλης χωρητικότητας, ώστε να τροφοδοτεί τον κινητήρα του απευθείας με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ θα φορτίζει και τις μπαταρίες. Προσδόκιμο αποτέλεσμα, κατά τους ίδιους, είναι το όχημα να διαθέτει πλήρη αυτονομία κινητικότητας.



Πηγή: skai.gr