Οι πρώτες βάσεις του Facebook εκτός Η.Π.Α.

Το Facebook δημιούργησε για πρώτη φορά εγκαταστάσεις διακομιστών εκτός Η.Π.Α., οι οποίες βρίσκονται στη Σουηδία και θα βελτιώσουν την επίδοση του δικτύου για τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το Facebook έχει αρχίσει να διαχειρίζεται δεδομένα από μία καινούρια εγκατάσταση διακομιστών, την πρώτη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι διακομιστές αυτοί βρίσκονται στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου στη Σουηδία, σε ένα χώρο 28.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρία δήλωσε πως μέσω αυτής της καινούριας εγκατάστασης θα βελτιώσει την επίδοση του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη, αφού οι εν λόγω διακομιστές θα εξυπηρετούν ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων χρηστών του Facebook.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποτελεί μία από τις 9 μεγάλες διαδικτυακές εταιρίες των οποίων οι χρήστες ήταν υποκείμενα ενός αντιτρομοκρατικού προγράμματος παρακολούθησης της NSA. Το πρόγραμμα, το επονομαζόμενο PRISM, επέτρεπε μόνο την παρακολούθηση της διαδικτυακής «ζωής» των ξένων χρηστών και όχι των Αμερικανών.

Τα δεδομένα που θα αποθηκεύονται στη Σουηδία θα αντιγράφονται σε άλλες τοποθεσίες στις Η.Π.Α.

Πηγή: skai.gr