Δικαστής της ΝY ζητά από το Twitter προσωπικά δεδομένα διαδηλωτή

Ο Μάθιου Σκιαρίνο, δικαστής στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ζήτησε από τη γνωστή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να του παραχωρήσει τα προσωπικά δεδομένα ενός διαδηλωτή του κινήματος Occupy Wall Street.

Ο διαδηλωτής, Μάλκομ Χάρις, κατηγορείται για επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι σε διαδήλωση στη Γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη. Ο δικαστής επιχειρηματολογεί ότι η αναρτήσεις των tweets δεν προστατεύονται από το σύνταγμα, ως δικαίωμα στη προσωπική ζωή και αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό».

"Το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα ανάρτησης tweet, αλλά καθώς πολλοί άνθρωποι το διαβάζουν για λογαριασμό τους, υπάρχουν παρά ταύτα συνέπειες αυτών των απόψεων που εκφράζονται δημόσια. Αυτό που εκφράζετε δημόσια ανήκει σε όλον τον κόσμο, ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας σάς ανήκει», συνεχίζει ο κ. Σκιαρίνο. Το θέμα ενδέχεται να προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων για τα δικαιώματα της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο. Το Twitter δήλωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση και θα προχωρήσει σε ενέργειες τις επόμενες μέρες.
Πηγή: Ερρίκος Κλόπφερ