Κόπα Αμέρικα: Ο Καβάνι «σκότωσε» τη Χιλή

Η Ουρουγουάη νίκησε 1-0 τη Χιλή στο 82’ στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Copa America της Βραζιλίας και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη νικήτρια των δύο τελευταίων διοργανώσεων. Έτσι, η «σελέστε» θα αντιμετωπίσει στους «οκτώ» το Περού και η «ρόχα» την Κολομβία. 

Οι Χιλιανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και πίεσαν, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Ντίας στο 10’. Σιγά σιγά, οι Ουρουγουανοί πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να απειλούν με τις στημένες φάσεις, τις οποίες απομάκρυναν οι αμυντικοί και ο Αρίας, με τον με τον Σουάρες να απειλεί τους «ρόχας» που άντεξαν στο πρώτο 45λεπτο. 

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, με τους Χιλιανούς να βολεύονται έτσι για την πρωτιά και να αφήνουν το άγχος για τους παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες και, έτσι, άργησαν να δημιουργηθούν καλές φάσεις στις δύο εστίες, με τον Καβάνι για τη «σελέστε» και τον Ντίας να βλέπει τον Χιμένες να διώχνει πάνω στη γραμμή. Τελικά, μια εξαιρετική σέντρα στο 82΄στο κεφάλι του Καβάνι και αυτός με καταπληκτικό τρόπο έκανε το 1-0 για τη «σελέστε». Οι Χιλιανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως χωρίς αποτέλεσμα. 

Το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα ήταν το 1-1 για Εκουαδόρ και Ιαπωνία, αφού έμειναν εκτός προημιτελικών και έδωσαν την πρόκριση στην Παραγουάη ως τη δεύτερη καλύτερη τρίτη. Από ένα λάθος, ο Νακαζίμα έκανε στο 15’ το 1-0 αι ο Μένα στο 35΄ ισοφάρισε και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι προς απογοήτευση αμφοτέρων. 

Τελική βαθμολογία: 

Ουρουγουάη 7 
Χιλή 6 
Ιαπωνία 2 
Εκουαδόρ 1 

Τα ζευγάρια των "οκτώ": 

Βραζιλία-Παραγουάη 
Αργεντινή-Βενεζουέλα 
Κολομβία-Χιλή 
Ουρουγουάη-Περού

πηγή: sport-fm
 

Πηγή: skai.gr