Στράτος ξανά πρόεδρος, "απομόνωση" Ολυμπιακού στη Super League

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη, Γιώργος Στράτος εξελέγη νέος πρόεδρος της Super League. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Στράτος είχε παραιτηθεί, αν και είχε εκλεγεί τον περασμένο Ιούλιο, επειδή ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του.

Το ενδιαφέρον στην εκλογή του Στράτου έγκειται στο γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε μόνο από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ, ενώ οι ΠΑΕ Λεβαδειακός και Ηρακλής απείχαν της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει συνεπώς πως ο Στράτος εξελέγη με 12 ψήφους υπέρ, 2 κατά, ενώ δύο ΠΑΕ δεν έδωσαν το «παρόν».

Είναι η πρώτη φορά από το 2010, οπότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που εκλέγεται πρόεδρος στον συνεταιρισμό που δεν προέρχεται ή δεν στηρίζεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Κάτι που αναμφίβολα ερμηνεύεται ως μείωση της έως τώρα αδιαφιλονίκητης επιρροής της συγκεκριμένης ΠΑΕ στην πλειοψηφία των ομάδων της Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus η απόπειρα του Ολυμπιακού να κατεβάσει υποψήφιο τον αντιπρόεδρό του Θοδωρή Γιαννίκο δεν τελεσφόρησε, ενώ πριν τη διενέργεια των εκλογών ο Ολυμπιακός και η Λάρισα ζήτησαν ο πρόεδρος της Λίγκας να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ.
Πηγή: soccerplus.gr