Νίκες για Βέροια, Πλατανιά

Από τον... πάγκο ήρθε η νίκη-βάλσαμο του Πλατανιά απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα των Χανίων επικράτησε 2-0 των Βοιωτών, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής για τη Σούπερ Λίγκα, χάρη στα τέρματα του Κατάι και πήρε βαθμολογική «ανάσα», στον αγώνα που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Κατάι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Μπέλιτς στο 35`, κατάφερε να σκοράρει δις, αρχικά στο 39ο και εν συνεχεία στο 71ο λεπτό.

Ο Λεβαδειακός, κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 13ο λεπτό ο Μάντζιος από θέση μέσα δεξιά έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κρητικών. Στο 35` ο Μπέλιτς έγινε αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Κατάι, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έμελλε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι του Στρατηλάτη (1-0).

Οι γηπεδούχοι κλείδωσαν την νίκη στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Αν και έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καζναφέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε αντικρύσει την πρώτη 12 λεπτά νωρίτερα), έφτασαν στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κατάι στο 71ο λεπτό.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κόκκινες κάρτες: Καζναφέρης (67` με 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Ινκούμ, Φερνάντες - Πετράτσι, Γεωργίου

Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ινκούμ, Δημήτρης, Γιαχία, Αγκιλέρα, Καζναφέρης, Βλαχοδήμος (73` Τέτε), Μενδρινός, Μπέλιτς (35` Κατάι), Σιαλμάς (53` Τόρες).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος (72` Μιλοσάβλιεβιτς), Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Γεωργίου, Πετράτσι, Μάρτινς (46` Γιάντσης), Κονέ, Βαρέλα (59` Βούκσεβιτς), Μάντζιος.


Βαθμολογική «ανάσα», στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην κατηγορία, πήρε η Βέροια. Με τέρματα των Όστοιτς (5`), Μπαργκάν (58`) και Παυλίδη (70`), η ομάδα της Ημαθίας επικράτησε 3-2 της Ξάνθης, σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο χρειάζεται ανάλογη συνέχεια στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να μπορέσει να «κλειδώσει» την παραμονή. Τα γκολ της Ξάνθης, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 42`, σημείωσαν οι Βασιλακάκης (33`) και Νάκας (90+4`).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για το «τρίποντο» και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν από το φάουλ του Όστοιτς από τα 30μ. η μπάλα κατέληξε αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα του (1-0). Η Βέροια συνέχισε να απειλεί, όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε στην ισοφάριση. Στο 33ο λεπτό, ο Τριάδης έδωσε την πάσα στον Βασιλακάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κενό της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καντιμοίρη φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45, η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες μετά από την... τραβηγμένη (ο Σπάθας εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του) αποβολή του Βασιλακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Μπαργκάν.

Η Βέροια φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο δεύτερο μέρος την αριθμητική υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 58` ο Μπαργκάν με ατομική προσπάθεια από το κέντρο έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χοσέμι, όμως στο δεύτερο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη (2-1). Στο 70ο λεπτό, ο Γκονσάλβες πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έβγαλε την πάσα στον Ζεζίνιο, εκείνος έδωσε την ασίστ στον Παυλίδη και, αφού απέφυγε με προσποίηση αντίπαλο, «έγραψε» το 3-1 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έμειναν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Όστοιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Ξάνθη να μειώνει σε 3-2 στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου με τον Νάκα, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε ακόμη ένας παίκτης της «βασίλισσας του βορρά», ο Αμαραντίδης, με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κόκκινες κάρτες: Όστοιτς (90+3` με 2η κίτρινη), Αμαραντίδης (μετά τη λήξη με 2η κίτρινη - Βασιλακάκης (42` με 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Βεργώνης, Αμαραντίδης - Τριάδης, Μαρέν

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84` Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66` Σισόκο), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79` Κομόλοφ)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι (75` Νάκας), Παΐτο, Μάνταλος (75` Μαρέν), Χοσέμι, Τριάδης (61` Κάλβο), Σολτάνι.
Πηγή: skai.gr