Εισβολή και πρόκριση(2-0 η Ξάνθη τους Πόντιους Κατερίνης)

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Ξάνθη, ύστερα από τη νίκη της επί των Ποντίων στην Κατερίνη με 2-0, σε αναμέτρηση για την Δ΄ φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σημείωσαν οι Καζάκης (41΄) και Βασιλακάκης (72΄).

Η πίεση της Ξάνθης καρποφόρησε στο 41΄, όταν ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε βολέ, ο Χασιώτης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με κεφαλιά στον τερματοφύλακά του, ωστόσο την έκλεψε ο Καζάκης, απέφυγε και τον Κελπέκη και «έγραψε» το 0-1.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο οι Μαρσελίνιο (52΄) και Καζάκης (53΄) δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Τελικά στο 72΄ ο Πόι έκανε το σουτ και η μπάλα «βρήκε» στο γόνατο του Βασιλακάκη και άλλαξε πορεία, για να καταλήξει στα δίχτυα των Ποντίων Κατερίνης (0-2), εξέλιξη που επέτρεψε στην Ξάνθη να φτάσει χωρίς πρόβλημα στη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 88΄ οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κινηθούν εναντίον του διαιτητή Καλόπουλου, αλλά απομακρύνθηκαν με την επέμβαση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για λίγα λεπτά.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Πετράκος - Καζάκης, Σταθάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Χιντζίδης, Χασιώτης, Πετράκος (46΄ Κυβρακίδης), Γούλας, Δαληζήσης, Τσιτλακίδης, Τραΐρης, Πέντσας (59΄ Κωνσταντινίδης), Σαπάνης (69΄ Χιονίδης), Μουρατίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Σουάνης (67΄ Βασιλακάκης), Βλαχοδήμος (61΄ Πόι), Μαρσελίνιο (83΄ Αλτιπαρμακόφσκι), Καζάκης.
Πηγή: skai.gr