Γλύτωσε... το "έμφραγμα" ο Ολυμπιακός(2-3 τον Άρη)

Σ' ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική νίκη με 3-2 επί του Άρη, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 και 3-1 με τους Τζιμπούρ (7΄), Μοντέστο (28'), Μακούν (83΄), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν με τους Τόχα (77΄) και Φατί (85΄).

Με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ για πρώτη φορά στον πάγκο του και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Άρης έδειξε αρχικά τη διάθεση να μπει δυνατά στο παιχνίδι, αλλά μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σ' ένα κόρνερ του Χολέμπας η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς και ο Τζιμπούρ από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα (17'), ο Μόνχε μπήκε από αριστερά και σούταρε άουτ, ο Αρης έδειχνε πλέον εντελώς αποσυντονισμένος και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο (28') ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, με φάουλ του Ιμπάγάσα και κεφαλιά του Μοντέστο. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν, πατούσαν πλέον γερά μέσα στο γήπεδο, είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και ολοκλήρωσαν χωρίς να δυσκολευτούν το ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Αρης προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί και στο 50' από φάουλ του Καστίγιο, ο Φατί με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Με πλασέ από κοντά του Μέλμπεργκ στο 54', που απέκρουσε με τα πόδια ο Γιακούποβιτς «απάντησε» ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο 69' έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς. Ο Μόνχε έφυγε μόνος του μπροστά, έχοντας δεξιά και αριστερά αφύλακτους τους Τζιμπούρ και Μιραλάς. Προτίμησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, αυτή πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος σούταρε ψηλά άουτ.

Αντί λοιπόν να γίνει το 0-3, έγινε το 1-2. Στο 77' και σε κόρνερ του Ντίκο, η άμυνα του Ολυμπιακού ολιγώρησε και ο Τόχα από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα. Μοιραία το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρα «φωτιά», «πάγωσε» πάλι στο 83', όταν σε φάουλ του Χολέμπας, ο Μακούν εντελώς αφύλακτος με κεφαλιά έκανε το 1-3 και «ξαναφούντωσε» στο 85', όταν σε σέντρα του Μίσελ από αριστερά, ο Φατί με κεφαλιά μείωσε σε 2-3.

Ωστόσο, στο 87' ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκρινε πως έπρεπε να σταματήσει το ματς για δύο λεπτά, λόγω των συνθημάτων που ακουγόντουσαν, ο ρυθμός έπεσε κι έτσι παρέμεινε το 2-3 ως τελικό αποτέλεσμα, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καζναφέρης, Καστίγιο, Ιάκομπ - Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μιραλάς, Α. Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Γιακούποβιτς, Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ, Φατί, Καζναφέρης, Γιαννιώτας (74' Ακόστα), Ούμπιντες, Βράνιες (46' Τόχα), Καστίγιο, Σολτάνι (65' Ιάκομπ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (62' Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς (93΄ Φέισα), Μόνχε (80' Μαρκάνο).




Πηγή: skai.gr