Ταραντίλης: Τραμπούκοι έκαναν επίθεση στο γραφείο της Κεραμέως- Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε η κυβέρνηση στην επίθεση που έκαναν χθες το βράδυ άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στο χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη.

Μάλιστα, ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα .

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε λόγο για «τραμπούκους» υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται».

«Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ