Βούτσης: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής ή ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι

Να υποβαθμίσει το κύμα αντιδράσεων που δημιουργήθηκε με μετατάξεις και αποσπάσεις συγγενικών προσώπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή επιχείρησε, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία» και «λαϊκίστικες εκφάνσεις».

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης ή ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για το εξής, ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων» επέμεινε την Παρασκευή, παρά τις αντιδράσεις, ο πρόεδρος της Βουλής δίνοντας εξηγήσεις στην Ολομέλεια.

«Δεν με ενδιαφέρει ένας συμψηφισμός με ό,τι γινόταν προηγούμενα, ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας μάλιστα από τα έδρανα της Ολομέλειας και όχι από το προεδρείο.

Αναφερόμενος μάλιστα στο «πάγωμα» των υπολοίπων μετατάξεων είπε ότι είναι άδικο γι’ αυτούς, ενώ για την ονοματολογία είπε ότι σκόπιμα «χαρτογραφήθηκαν» κάποιοι 3 - 4 άνθρωποι και αναρωτήθηκε αν υπάρχει απαγόρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «περιορισμένες» τις παρεμβάσεις που υπήρξαν στην παρούσα Βουλή. «Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να δοθούν στις δημοσιότητα  λίστες με ονόματα υπαλλήλων» επισήμανε. 


Καταιγιστικές εξελίξεις πυροδότησε πάντως η γενική κατακραυγή για την τακτοποίηση φίλων και συγγενών στο προνομιακό περιβάλλον της Βουλής.

Με εντολή του προέδρου της Βουλής, και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ελήφθη η πολιτική απόφαση για το πάγωμα των 32 εκ των 64 συνολικά μετατάξεων υπαλλήλων που είναι ήδη αποσπασμένοι στη Βουλή.

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για την απόσπαση της κόρης της Μάχης Στεφανίας Δρίτσα στη Βουλή.