Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Έρμαια του Ρουβίκωνα χώρα, Δικαιοσύνη και πολίτες (βίντεο)

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ τη Δευτέρα, αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια, καταδίκασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάνοντας λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι «ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

Όπως τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, «κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσω μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα να «υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και να συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο».



«Ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Για «ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες» κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ.

Δικαιολογίες για την αδράνεια της πολιτείας απέναντι στην δράση του Ρουβίκωνα προέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Αυτές οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι πάνω από 100 μέλη της συλλογικότητας έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.
Πηγή: skai.gr