Κλείσιμο

«Μπούρδες» για τον Πολάκη ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Αμηχανία, αφωνία και στο τέλος σήκωμα των χεριών ψηλά.

Αυτό ήταν στο σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Παύλο Πολάκη, αφού δείχνοντας να αδιαφορεί για νόμους, Σύνταγμα και σύστημα Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε «μπούρδες» τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εγκαλώντας ακόμη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για κωλυσιεργία.

Αφορμή στάθηκε η επιμονή του στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κυρίως για το «Ερρίκος Ντυνάν», και κατόπιν και για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος και η διαπίστωσή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή δεν έχει καταθέσει ακόμη σχετικό αίτημα.

«Τι λέτε ρε παιδιά; Καλά ρε παιδιά τι κάνετε τόσο καιρό; Γιατί δεν ζητήσατε άνοιγμα λογαριασμών; Εδώ υπάρχει θέμα», εξερράγη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη και τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχασαν και το δύσκολο ρόλο να εξηγήσει τα αυτονόητα με ύφος σχεδόν απολογητικό, ανέλαβε ο κ. Λάππας, σημειώνοντας: «Υπουργέ μου δεν είναι έτσι. Η Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για να γίνει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από την Εξεταστική», ενώ στο πλευρό του στάθηκε και ο κ. Μπαλωμενάκης ψελλίζοντας ότι έχει δίκιο. Παρ’ όλα αυτά δεσμεύτηκε να αποστείλει νέο σχετικό αίτημα.

Αυτά όμως ήταν ψιλά γράμματα για τον Παύλο Πολάκη, που επιχείρησε να υποδείξει στους «συντρόφους» του μια εναλλακτική οδό, συστήνοντάς τους να αποφανθούν στο ΣΔΟΕ.

«Ε, τότε να πάτε στο ΣΔΟΕ. Γιατί δεν ζητάτε από το ΣΔΟΕ να ανοίξει λογαριασμούς; Και να προσθέσετε και το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός όταν το κώλυμα της Επιτροπής ανέλαβε να του αποσαφηνίσει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, με τον οποίο βγάζουν «μαχαίρια» κάθε φορά που ο κ. Πολάκης προσέρχεται στην Εξεταστική με τον υπουργό να αφήνει τους πάντες άφωνους αποδίδοντας στα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το λαϊκό όρο «μπούρδες».

«Μόνο οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν δικαίωμα να ανοίγουν απευθείας τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται έγκριση δικαστικού οργάνου», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

«Αυτά είναι μπούρδες», αντέτεινε έτσι απλά ο Παύλος Πολάκης, για να πάρει τη δηκτική απάντηση του «γαλάζιου» βουλευτής πως: «Αυτό είναι το κράτος δικαίου».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά