Κλείσιμο

ΚΙΝΑΛ: Η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας . Φώφη: Δεν είμαστε δεδομένοι

Τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής ενέκρινε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής. 

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της ΚΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Ανδρουλάκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης και Γιώργος Παπανδρέου.

Με αναφορά στην απώλεια του σμηναγού Μπαλταδώρου ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γενηματά στην παρθενική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο προκλητική επισήμανε, και ζήτησε ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και εθνική στρατηγική από τις πολιτικές δυνάμεις.

«Ζητάμε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την πολιτική του και να καταψηφίσουν τα κόμματα της αριστεροδεξιάς συμμαχίας» προσέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, σημείωσε ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δεξιά δεν περιορίζεται στους ΑΝΕΛ, αλλά και στο τμήμα της ΝΔ που ευθύνεται για τη χρεοκοπία.

Απέρριψε και τη συνεργασία με τη ΝΔ, λέγοντας μιλώντας για δήθεν μέτωπα δημοκρατίας και προόδου. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην στρατηγική της εθνικής συνεννόησης. Επέμεινε επίσης και στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυρία Γεννηματά άφησε πάντως ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ στην επόμενη κυβέρνηση λέγοντας πως για αυτό θα αποφασίσει η λαϊκή εντολή. «Δεν είμαστε δεδομένοι» διεμήνυσε πάντως.

«Επικράτηση μιας παλαιοκομματικής λογικής διακανονισμών "κορυφής" στο Κίνημα Αλλαγής», διαπιστώνει από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι «οι συνεχείς οργανωτικές "διευθετήσεις" επηρεάζουν τον πολιτικό λόγο, την αξιοπιστία, την στρατηγική ευκρίνεια και την δυναμική του σχήματος».

Ως εκ τούτου, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ συνεισφέρει ό,τι μπορεί ως μέλος της μίας εκ των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων του σχήματος.

Τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας:

Αναστασοπούλου Ολυμπία
Αντωνίου Τόνια
Βαρδακαστάνης Γιάννης
Βλάχος Παναγιώτης
Γκαρής Γιώργος
Γραμματικάκης Γιώργος
Ελενόπουλος Γιώργος
Ζαρμπαλάς Σωτήρης
Καββαθάς Γιώργος
Καϊλή Εύα
Καζά Γωγώ
Καρχιμάκης Μιχάλης
Κατσικαρέλης Λευτέρης
Κεγκέρογλου Βασιλης
Κίτσιος Βασίλης
Κορακίδης Οδυσσέας
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουντούρη Χριστίνα
Καπετανγιάννης Βασίλης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λάμψα Πωλίνα
Λοβέρδος Ανδρέας
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαυρωτάς Γιώργος
Μειμάρογλου Γιάννης
Μενδώνη Λίνα
Μπατζελή Κατερίνα
Μπίστης Νίκος
Μπιτζάνης Κώστας
Μπουλμπασάκος Γιώργος
Όθωνας Μανώλης
Παγκάλου Έφη
Πανταζής Κώστας
Παπαδάκη Λίνα
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παραστατίδης Στέφανος
Πολυζωγόπουλος Χρήστος
Πρωτόπαπας Χρήστος
Ράπτη Συλβάνα
Ρέππας Δημήτρης
Σαχινίδης Φίλιππος
Σκανδαλίδης Κώστας
Σπυρόπουλος Ανδρέας
Σπυροπούλου Ντίνα
Στοιμενίδης Ανδρέας
Τούντας Γιάννης
Τσιόδρας Δημήτρης
Χατζησωκράτης Δημήτρης
Χρηστίδης Παύλος
Χρυσοχοίδης Μιχάλης
Πηγή: skai.gr