Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: «Πολιτική απρέπεια οι δηλώσεις Σόιμπλε για Τσακαλώτο»

«Η κυβέρνηση αποδέχεται μετά χαράς την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup», είπε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι γνωστές, αλλά αφού ο κ Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας, την αποδεχόμαστε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε πολιτική απρέπεια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη δήλωση ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Τσακαλώτο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ προσπαθεί να εξάγει στην Ελλάδα την πολιτική κρίση που υπάρχει στο δικό του κόμμα.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συμπαγή, είπε ο κ Τζανακόπουλος, δηλώνοντας ότι το σκηνικό των αλλεπάλληλων δηλώσεων έγινε για να δικαιολογήσει ο κ. Σόιμπλε μία σειρά από υποχωρήσεις που έκανε στο Eurogroup.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο κ Τσίπρας θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και θα συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup είπε ότι ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος για μετά το 2018 και τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 «θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Απαντώντας στις επικρίσεις είπε ότι αν δεν είναι άγνοια, είναι κακοπιστία η άποψη ότι είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Πηγή: skai.gr