ΝΔ: Με κυβερνητική ανοχή «η βία και η ανομία» στο κέντρο των Αθηνών

Για ανοχή της βίας και της ανομίας κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, μετά τα πολύωρα επεισόδια με αντιεξουσιαστές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, στο κέντρο των Αθηνών.

Το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε υλικές ζημιές ανάβοντας φωτιές σε κάδους και κατεβάζοντας στύλους με σήματα της τροχαίας. Τα καταστήματα της περιοχής κατέβασαν εσπευσμένα τα ρολά τους και η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Είχε προηγηθεί μαζικό συλλαλητήριο μαθητών που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες στην εκπαίδευση. Στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, αντιεξουσιαστές μπήκαν στις γραμμές των μαθητών και πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία απάντησε στην επίθεση με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ταραχοποιούς να διαφύγουν προς την περιοχή του Πολυτεχνείου, επιδιδόμενοι, περιστασιακά, σε πετροπόλεμο.

«Ο κατ' ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά. Ο σεβασμός των νόμων - άμεση προτεραιότητα για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - δεν μπορεί να περιφρονείται από κανέναν», σημειώνει, κλείνοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr