Κλείσιμο

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η νέα παραπομπή Γεωργίου για το έλλειμμα

Σαφείς πολιτικές προεκτάσεις προσλαμβάνει η απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπέμψει και πάλι τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, σε σχέση με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Η υπόθεση αφορά τη βεβαίωση της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009 το οποίο είχε καταγράψει στο 15,5%, στοιχείο που είχε χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα για την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η σημερινή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Πολιτικά απόνερα

Για εμμονές, εθελοτυφλία της δικαιοσύνης και μικροκομματισμό πάντως, κάνουν λόγο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Νέα Δημοκρατία απέφυγε να σχολιάσει επισήμως τις εξελίξεις, ενώ ο εκπρόσωπός της Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε την υπόθεση δύο φορές στο Twitter.

«Η δικαιοσύνη είναι σεβαστή & όταν είναι αρεστή & όταν είναι δυσάρεστη. Ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Και για εκείνην του κ. Γεωργίου...», ανέφερε αρχικά.

Το δεύτερο σχόλιο του όμως ήταν πιο δηκτικό με αναφορά στο βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου, τελευταίου ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Καραμανλή με τίτλο Με την Γλώσσα των αριθμών - Η αλήθεια για την Οικονομία. «Κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα γίνει ανάρπαστο», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γάντι σήκωσε το ΠΑΣΟΚ το οποίο σε ανακοίνωση του κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας αφήνοντας όμως αιχμές και για τη Δικαιοσύνη.

«Για πολλοστή φορά κύκλοι της δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν!! [...] Η εμμονή αυτή σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους επιχειρούμενους ‘πολιτικούς αρραβώνες’», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και περί ανίερων συμμαχιών η ανακοίνωση του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011, με μηνυτήρια αναφορά η οποία αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά ο σύλλογος επανήλθε το 2013 με επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Πηγή: skai.gr