Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος στην Επιτροπή της Βουλής

Δεκτός κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, έγινε ο εκλογικός νόμος επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητείται.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή που έχουν χαράξει. Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι καταψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ παρών δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Το παιχνίδι των καθυστερήσεων εξακολουθεί να παίζει η Χρυσή Αυγή με τον Γιάννη Λαγό να δηλώνει ότι το κόμμα επιφυλάσσεται για την ψήφο του στην Ολομέλεια στις 19 και 20 Ιουλίου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό και το θέμα της διατήρησης κάποιου μπόνους, αλλά και το ενδεχόμενο να βρεθούν οι τρεις ψήφοι για να συμπληρωθούν οι διακόσιες. Είπε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για ζυμώσεις μέχρι τις 20 του μηνός που θα ψηφιστεί ο νόμος. 

Επισήμως «πόρτα» έριξε ο Στάθης Παναγούλης στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, ξεκαθαρίζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής και θα ψηφίσει παρών στη διάταξη για την κατάργηση του μπόνους 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. 

ΣΥΡΙΖΑ και Φώφη Γεννηματά αντάλλαξαν πυρά για τον εκλογικό νόμο. «Σημασία έχει να αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση, και όχι να διορθώσουμε τα λάθη με νέα λάθη» δήλωσε νωρίτερα για το νόμο ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά